Υλικά για 6 μερίδες
1 κιλό πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 αγγούρι
150 γρ. ελιές πράσινες τσακιστές
5 αυγά σφιχτά
2 κουταλιές κάππαρη
4-5 φιλέτα αντσούγιας
Λίγος μαϊντανός
και φρέσκος βασιλικός
Υλικά για τη σάλτσα
2 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές μουστάρδα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές ξίδι
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα.
Τις βάζουμε στη σαλατιέρα. Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες.
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα.
Ρίχνουμε τις ελιές, την κάππαρη, τα φιλέτα της αντσούγιας και τα αυγά κομμένα στα τέσσερα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα στο σέικερ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, βασιλικό και σερβίρουμε.
«Oliveum»
Προϊόντα Ελιάς – Τοπικά Προϊόντα
Καποδιστρίου 83, Ιτέα, τηλ. 2265400190, 6973051216, 6978772032
www.oliveum.gr